Gesprek uitvaartwensen bij leven

 

 

 

 

 

 

 

 

Uw wensen, met betrekking tot uw uitvaart, bespreekbaar maken is een gegeven wat steeds vaker voorkomt.
Dat is maar goed ook, want in periodes van ziek zijn of stervende zijn heb je de kracht niet ook nog eens om deze onderwerpen te belichten en intens te overdenken.

Men kiest er daarom steeds vaker voor om dit al te doen tijdens (de gezonde levensjaren) ofwel bij leven.
Men wil dat het zwart op wit staat, dat geeft rust en is een zorg minder.

Er zijn tal van manieren waarop je dit kunt doen.
Als ritueelbegeleider bied ik de gelegenheid om dit op een zo persoonlijke manier, samen met u te doen en te overdenken.

Het kan ook wel eens voorkomen dat ik, naast bovenstaande gelegenheid  met u bespreek om samen met u naar de locatie van uw wensen te gaan om deze eens te bezoeken. Bijvoorbeeld naar de aula van de door u genoemde uitvaartondernemer. Of wellicht wilt u naar een natuurbegraafplaats gaan om te zien hoe dit eruit ziet of te ervaren hoe dit aanvoelt.

Wellicht sluit deze impressie dan heel goed, of zelfs beter aan bij wat u in eerste instantie voor ogen had, zijnde de wensen voor uw laatste rustplaats en alles wat daarmee samenhangt. U gevoel klopt beter of u veranderd van gedachtengang, in vergelijking met een eerder idee omtrent uw afscheidsviering. Uiteindelijk gaat het er ten alle tijden om dat het klopt met wat uw wensen zijn.

Misschien vind u wel inspiratie door het voeren van een goed gesprek tijdens een boswandeling of door creatief bezig te zijn. Alles is bespreekbaar en hèèl veel is mogelijk. De in deze alinia beschreven diensten noem ik Inspiratie op maat.

Uiteraard werk ik al u wensen uit, zwart op wit, zoals u het graag zou willen, bij het moment van overlijden en daarna voor uw nabestaanden.

Tevens werk ik hetgeen uit in een draaiboek. Aan de hand van een gekozen persoonlijk symbool schrijf ik voor u persoonlijke rituelen. Deze komen voort uit reeds (eeuwen oude) bestaande en nieuwe rituelen. Alles is op maat beschreven voor een unieke & eigen viering welke ik voor zal gaan en/of waarbij ik de nabestaanden kan begeleiden waar nodig. Hierover leest u meer onder het kopje 'vormgeven van de afscheidsviering'.